De SamenwerkingsUnie van start

Woerden, 5 januari 2016 – Voor Cor Remmerswaal had 2016 niet beter kunnen beginnen. Deze week is hij gestart met De SamenwerkingsUnie. Met zijn nieuwe bedrijf helpt hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk, zowel bij het midden- en kleinbedrijf in de regio als in de eigen werkplaats in Woerden. [ecae_button] Bijzonder is dat de werknemers in dienst zijn van De SamenwerkingsUnie. Daarnaast zorgt de werkvoorziening voor hun begeleiding. “De werknemers komen bij ons op de eerste plaats”, zegt de kersverse directeur-eigenaar, die ruim vijftien jaar ervaring meebrengt.

Grote behoefte aan extra handen

Schoonmaken, inpakken, onderhoud aan buitenterrein of groenvoorziening: bedrijven met maximaal vijftig personeelsleden hebben grote behoefte aan extra handen die dit soort arbeidsintensieve werkzaamheden kunnen uitvoeren tegen een aantrekkelijk tarief, weet Remmerswaal. Bovendien kunnen de bedrijven zo aan hun verplichtingen uit de Participatiewet voldoen, invulling geven aan social return on investment (SROI) of sociaal inkopen. “Wij maken het ondernemers zo makkelijk mogelijk.” Gunstig is de vestiging van De SamenwerkingsUnie op bedrijventerrein Barwoutswaarder. Onder de 145 ondernemingen hier bevinden zich verschillende potentiële werkaanbieders die van de dienstverlening van De SamenwerkingsUnie gebruik kunnen maken.

Eigen hal

Medewerkers van De SamenwerkingsUnie die (nog) niet op locatie werken, kunnen aan de slag in de eigen hal aan de Potterbakkersweg 7. Hier worden werkplekken ingericht om eenvoudige montage-, assemblage- en verpakkingswerkzaamheden te verrichten. Ook is er een ruimte uitgerust als leslokaal, waar aan zelfredzaamheid en teamspirit gewerkt kan worden. De locatie is goed te bereiken, op zo’n tien minuten van de A12. Elk uur rijden er vijf bussen van en naar Woerden CS.

Uniek

Het unieke van De SamenwerkingsUnie is dat deze los van de grote sociale werkvoorzieningen is opgezet. De medewerkers werken meer dan gebruikelijk vanuit hun eigen kracht zonder te veel bemoeienissen van bovenaf, in zelfsturende teams die dicht bij de klant staan. Zo snijdt het mes aan twee kanten: ondernemingen met meer dan 25 medewerkers kunnen zonder gedoe aan hun participatieverplichting (quotum) voldoen en medewerkers van De SamenwerkingsUnie kunnen ‘al lerend werken en al werkend leren’. Remmerswaal: “Hoe meer werk bedrijven aan De SamenwerkingsUnie uitbesteden, hoe meer mensen wij aan werk onder begeleiding kunnen helpen. Een win-winsituatie.”